Belde ERGUZEL ADAMCIL

Belde ERGUZEL ADAMCIL

Yatırım Gardrobu Nedir?

Merhabalar ,

Sizlere biraz ‘’yatırım gardırobu’’ndan söz edeceğim. Birçoğumuz az çok tahmin edebiliyordur ama bilmeyenler için güzel bir harita çıkaralım.

Yatırım gardırobu zamansız olarak adlandırdığımız , eskimeyen ve modası geçmeyen ürünlerden oluşur. Bu ürünleri tedarik ederken sizlere tavsiyem sezonluk mağazaları yani Zara,Mango,Bershka gibi fast fashion mağazaları bir kenara bırakmanız.

Mesela küçük siyah bir elbise ; Vücut formunuza uygun olan daha düz ve klasik bir model gideceğiniz her davette doğru aksesuar seçimleri ile kurtarıcınız olacaktır. Bu gibi önemli temel parçaları daha kaliteli üretim yapan mağazalardan almanızı şiddetle öneriyorum.

   

Koyu renk(lacivert,füme..) ya da siyah bir takım elbise ; Günlük ya da iş hayatınızda klasik bir tarzınız olmayabilir. Fakat , bir gün bir yerde muhakkak ihtiyaç duyacaksınız.

Vücut tipine göre koyu renk klasik pantolon ve blazer ceket ; takım elbisenin birer tamamlayıcısı olan bu iki parça mutlaka dolabınızda olmalıdır.

Her vücut tipine uygun, Cambridge Düşesi Kate" Middleton’ın sıkça tercih ettiği must-have parçalarımızdan bir diğeri , wrap dress-kruvaze elbise.

Yine vücut tipine göre kalem etek/A form yatırım gardırobunun olmazsa olmaz bir parçası. Eteğinizi seçerken boyuna dikkat etmeniz gerekiyor. Aman dikkat ne uzun ne de kısa!

 Aklınıza gelebilecek tüm alt gruplarınızın üstüne giyebileceğiniz koton beyaz gömlek ve yine şıklığınıza şıklık katacak ipek beyaz/ekru bluzler

Tişörtler (Uzun, kısa, dar, bol, atlet , çizgili ve uzun kollu vs.)

Jean pantolon , sürekli vurguladığımız gibi vücut şeklinize uygun biri siyah bir de mavi olmak üzere en az iki tane.

Trençkot;Yaz aylarına doğru ısınmaya başlayan havalarla beraber en çok kullanacağımız parça belki de bu olacaktır.

Bu parçaların yanı sıra tabiî ki aksesuarlar (çanta, ayakkabı, kemer) , mücevherler ve saatler, ayrıca da seçtiğiniz iç çamaşırları çok önemli tamamlayıcılar.

Yatırım Gardırobu ürünlerini tedarik edebileceğiniz mağazalar : Beymen Club ,Beymen Blender , Equipment ,Etro ,Network , BCBG Max Azria , Banana Republic , J Brand , Diesel , Burberry , Chanel , Tom Ford , Chanel , Balenciaga , Armani … vs.

Keyifli okumalar J

Instagram : @belde_erguzel

E-mail: belde.erguzel@gmail.com

Fotoğraf Kaynakları: Google , pinterest , instagram , vogue

Önceki ve Sonraki Yazılar
Belde ERGUZEL ADAMCIL Arşivi